dijous, 30 d’octubre del 2008
Els nois d'història
Els nois d'història és un dels millors textos de Bennett, (l'autor del text) una comèdia immensament divertida sobre el valor i el sentit de l'educació. Un text tan profund com brillant, tan commovedor com reflexiu. L'obra se situa en una escola anglesa d'educació secundària, on un grup de joves es preparen per als exàmens d'ingrés a Oxford i Cambridge. Aquesta situació permet a l'autor qüestionar si l'educació s'entén com un camí cap a l'èxit o com un camí cap al coneixement i la maduresa vital. Es va estrenar el 2004 al Teatre Nacional de Londres sota la direcció de Nicholas Hytner i va causar sensació només posar-se en escena, fent després temporada a Broadway i acaparant nombrosos guardons, entre els quals sis premis Tony i tres Olivier.
Fitxa tècnica
Títol: Els nois d'història
Direcció: Josep Maria Pou
Any: 2008
Text: Alan Bennett
Intèrprets:
Maife Gil
Josep Minguell
Nao Albet
Jordi Andújar
Javier Beltran
Oriol Casals
Alberto Díaz
Xavi Francès
Llorenç González
Jaume Ulled
Ferran Vilajosana
Josep Maria Pou
Aquí deixo l'enllaç que ens porta cap a la pàgina web d'on he tret la informació, també és un bloc blogger:
http://elcafedenit.blogspot.com/2008/09/els-nois-dhistria_29.html
dimarts, 21 d’octubre del 2008
Cmap Tools





L'altre dia a classe vàrem fer una pràctica amb aquest programa informàtic i em va semblar molt útil per aplicar a la vida d'estudiant.
Aquest programa permet fer esquemes i arbres. No sempre és fàcil fer aquest tipus d'esquema. A qui no li ha passat que a l'hora de fer un esquema no tens espai suficient per a acabar-lo o que et queda descentrat? Doncs jo sóc una d'aquestes però ja no e passarà més, ja que amb aquest programa et queda sempre centrat i ben organitzat dins del full. És un gran descobriment per a tots aquells estudiants que han de fer esquemes.
Aquí et pots descarregar el programa i trobar més informació:
http://cmap.ihmc.us/
JClick
El professor ha de seguir uns passos molt simples, s'ha de descargar el programa JClick Author i començar a editar. És un procés relativament fàcil, però has de conèixer les prestacions que té el programa.
En termes molt generals, el primer has de fer és posar nom al arxiu, després posar fotografies i més tart editar el tipus d'exercici que vols realitzar, amb caracteréstiques determinades, fons de pantalla, disseny, etc...
Sincerament crec que és un programa molt útil a l'aula de primária, ja que és un treball alternatiu a la classe ordinària.
En aquest video ens ensenya una mica com funciona aquest programa, tot i que és d'una edició més antiga, però ens mostra que podem fer amb ell.
dijous, 9 d’octubre del 2008
Com usar Movie Maker
Windows Movie Maker permet que les pel·lícules caseres siguin especialment fàcils i divertides, permet crear, editar i compartir les teves pel·lícules directament en el seu equip amb uns simples movimients d'arrastrar i col·locar.
Permet agregar efectes especials, música i una narració. Després, pots compartir la teva pel·lícula a través del Web, el correu electrónic o un CD.
És un programa molt fàcil de fer servir i per aixó l'hem trballat a l'aula, però també n'hi ha d'altres, com el pinacle.
El que has de tenir en compte, però és que per guardar el projecte, si no està finalitzat i el vols tornar a obrir, has de fer-ho en Guardar projecte i no es podra reproduir en windous media. Un cop acabat, s'ha de guardar en l'apartat 3, finalizar pelicula- Guardar en el equipo i ja estarà llest per a ser reproduït.Aquí adjunto un video on hi ha una breu explicació de com fer servir aquest programa, però a diferència del que hem treballat a classe, aquest explica com usar-lo amb imatges o fotografies, que també és interessant.